Kött


Ett bra och varierat bete borgar för ett gott och smakrikt kött som inte är för fett.
Våra Finulls lamm har lätt marmorerat kött där det intramuskulära fettet är mycket väl fördelat. Kroppen är lagom stor utan att vara "broileriserat" vilket ger ett mört och saftigt resultat vid tilllagning, helt enkelt en hög gastronomisk smakupplevelse!

Helfall 90:-/kg
Grundstyckat 120:-/kg
Annan styckning efter överenskommelse 
Betalning sker med Swish eller faktura.


Vikten på ett helt lamm (helfall) ligger mellan 14-18 kg, men även tyngre lamm förekommer.
Slaktvikten är kroppen urtagen utan huvud och nedre del av ben och klövar. Beroende på styckning så minskar vikten med ben och avpust men det är den ursprungliga slaktvikten som anges.
Köttet levereras i en låda, du paketerar själv dina styckningsdetaljer.



Försäljningen sker efter tillgång, så boka gärna i god tid om du vill ta del av Höjdens fina lammkött.
Under fliken kontakt kan du fylla i namn, adress och telefonnummer, gärna mobilnummer så vi kan skicka sms.
Utlämning eller leverans av kött sker någon dag efter att vi skickat lammen på slakt. 



Slakten sker på Norrbottensgårdens slakteri i Luleå i början/mitten på september. Då väger de mellan 37 och 47 kg, tacklammen väger i regel mindre än bagglammen. Köttet är grundstyckat och levereras/hämtas där vi kommer överens. 

Mer om hur du tar hand om lammkött kan du läsa om här.








Hemslakt 
Vi slaktar själva också för husbehov, då kan det se ut som på bilderna nedan.